Vergadertechnieken

Energize
your meetings

Energize your meetings

Vergadertechnieken

"It is better to debate a question without settling it,
than to settle a question without debating it." (Jeseph Joubert)

Vergaderingen hebben vaak een slechte reputatie: ze zijn saai, zinloos, leveren te weinig op en duren te lang. Kortom, vergaderingen zouden zonde van de tijd zijn. Helaas is dit maar al te vaak waar. Vele kostbare manuren gaan verloren door gebrek aan structuur en daadkracht van de voorzitter.

Een goede voorzitter hoort ervoor te zorgen dat zelfs bij complexe problemen snel en effectief wordt vergaderd, terwijl toch alle deelnemers zich betrokken en verantwoordelijk voelen voor de genomen beslissingen.

In de training vergadertechnieken leren de deelnemers hoe ze een vergadering systematisch en effectief kunnen voorzitten en tevens hoe zij een professionele bijdrage aan een vergadering kunnen leveren als zij geen voorzittersrol vervullen. Er wordt uitgebreid ingegaan op technieken om een vergadering zodanig te structureren en in de hand te houden dat er geen tijd verspild wordt, terwijl iedereen wel de gelegenheid krijgt om actief deel te nemen aan de vergadering.

Voor meer informatie over de training Vergadertechnieken of een van onze andere trainingen, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen om onze brochure aan te vragen of om een vrijblijvende kennismakingsafspraak te maken met een van onze trainers.

 

Informatie aanvragen